10 eenvoudige methodes om met economisch activisme soevereiniteit en een vrije samenleving te bevorderen

10 eenvoudige methodes om met economisch activisme soevereiniteit en een vrije samenleving te bevorderen

Een betere en vrijere wereld begint bij jezelf

Het is inmiddels duidelijk dat er vanuit de politiek weinig te verwachten valt om het tij van machtsovername door internationale organisaties (NGO’s) en de daarbij behorende anti vrije burger agenda, daar de meerderheid van politieke partijen zich niets (meer) aan lijkt te trekken van wat de gemiddelde, gewone burger eigenlijk wil. Vandaar dat we als burger het heft zelf in handen zullen moeten nemen om de samenleving te creëren met meer soevereiniteit, minder overheidsbemoeienis en -controle en robustere economie die minder afhankelijk wordt gemaakt van de lobbies van multinationals, en dat kan op vele manieren, maar wordt vooral gekenmerkt door hoe en waar je zelf je geld besteedt. Uiteindelijk kunnen wij als consumenten met onze portemonnee en bestedingsgedrag de macht van grootbedrijven, banken en zelfs het overheidsbeleid maken of breken. Ieders persoonlijke (bestedings)gedrag draagt bij aan welke kant we opgaan.

Onder andere door ons eigen consumentengedrag dus radicaal te veranderen en zodoende met onze portemonnee te stemmen voor de dingen die wij belangrijk vinden en niet wat de politiek, NGO’s en grootkapitaal vindt dat wij burgers belangrijk moeten vinden. En daar kunnen we, naarmate we dit in grote getalen gaan doen, zeker een krachtig economisch signaal mee afgeven. Maar ook, door ons geld strategisch te besteden, zullen we de door ons gewenste wereld kunnen supporten en versterken. En denk niet, dat jouw individuele gedrag geen verschil kan maken, dat kan het namelijk juist wel als we dat met zeer vele individuen gewoon gaan doen en zo mee helpen bouwen aan een krachtige soevereine samenleving.

Bron afbeelding: Preben Gammelmark van Pixabay

In onderstaande aanbevelingen geven we tips en aanwijzingen voor nieuwe gewoontes die je jezelf kunt aanleren die wel degelijk op grotere schaal effect kunnen gaan sorteren als we zoveel mogelijk medestanders kunnen aanmoedigen ook dezelfde gewoontes over te nemen. Hierbij willen we niks dwingends opleggen; het zijn aanbevelingen/tips waar je vanuit jezelf natuurlijk achter moet kunnen staan en je kunt dus ook zelf kiezen in welke mate en welke van de verschillende gedragsveranderingen/gewoontes je jezelf eigen wilt gaan maken. Hoe meer en hoe consequenter hoe beter. Probeer ook gelijkgestemden in je omgeving aan te moedigen dit nieuwe consumentengedrag over te nemen; deel dit artikel met hen.

Veel dingen zullen in het begin als extra moeite worden ervaren; maak er dan voor jezelf een sport van om ze wel uit te blijven voeren. Als je ze eenmaal als gewoonte hebt eigen gemaakt en je ze vanuit overtuigingskracht en principe uitvoert, wordt het steeds makkelijker en kan het zelfs tot een meer voldoening leiden.

Hoewel deze opsomming niet zozeer als een top 10 gerangschikt is (min of meer willekeurige volgorde), beschouwen we de eerste 3 als meest essentiële principes om te gaan volgen. Probeer de eerste 3 dus in ieder geval voortaan uit te voeren en daarnaast het liefst nog aan te vullen met enkele (of alle) andere van deze principes.

1. Koop bij de lokale winkelier.

Koop je producten zoveel mogelijk en waar mogelijk bij de lokale winkelier. De lokale middenstand heeft het zwaar te verduren door genadeloos anti-MKB beleid (verhevigd tijdens Corona) en de opmars van de internetgiganten en grote corporaties. Besteed je geld dus zoveel mogelijk bij de lokale MKB winkeliers. Aanvullend kun je bijvoorbeeld ook op de markt (een deel van) je inkopen doen.

2. Betaal altijd en overal met contant geld. Make Cash Great Again

Betaal altijd en overal met contant geld. Zorg dus dat je regelmatig geld uit de automaat haalt en dat je altijd voldoende cash op zak hebt. Liefst zodanig dat je ook gepast kunt betalen (desnoods afgerond met een kleine fooi) bij de zogenaamde “pin-only” bedrijven; dring er op aan dat je evengoed contant betaalt; dit wordt vaker toch geaccepteerd dan je zou verwachten.

Zorg actief dat cash blijf circuleren in ons economisch systeem!

Ondernemers zelf spelen hierin ook een cruciale rol: moedig actief het betalen met contant geld aan bij klanten. We hebben daarvoor een ludieke, parodie sticker “Contant, Ja graag” die we in samenwerking met de media website Nieuwe Geluid gratis aanbieden voor ondernemers. Lees het artikel om meer te weten en hoe deze gratis sticker(s) aan te vragen: https://nieuwegeluid.nl/ondernemers-stickers-contant-fotos/

3. Toch online bestellen? Bestel bij kleinere webshops of handelaren; vermijd Amazon en BOL!

Als je toch dingen online wilt/moet kopen, bestel bij de kleinere webshops of handelaren (of bijv de website van lokale winkeliers), maar vermijd ten alle tijden de internetgiganten, met name Amazon en Bol.com. Vind kleinere webshops die jouw gewenste product aanbieden door iets verder door te scrollen voorbij de hooggeplaatste zoekresultaten van de internetgiganten of zoek bijvoorbeeld via Marktplaats naar de kleinere aanbieders van producten.

4. Tóch bij Amazon of Bol bestellen? Bestel de producten van hun affiliate verkopers

Als je toch genoodzaakt bent, om bij Bol of Amazon te bestellen (bijv. omdat het door jou gewenste product echt nergens anders te krijgen is), probeer dan gebruikt te maken van de affiliate verkopers en niet uit de voorraad van de internetgigant zelf.

5. Koop bij de boer / boerenwinkels

Steun de Nederlandse boeren: zoek boerenwinkels in je omgeving en koop daar zoveel mogelijk je levensmiddelen in plaats van de supermarktketens nog rijker maken. Om het zoeken te vergemakkelijken: https://www.lekkerder.nl/ of https://www.bestelboer.nl/

6. Stap over naar kernenergie bij Atoomalliantie

Stap over op kernenergie bij Atoomalliantie en sponsor niet langer de misdadige biomassacentrales en overige groene energiezwendel van milieuonvriendelijke windmolen- en zonnecelparken. De enige aanbieder van energie uit fossiele brandstoffen is nu Vattenfal, maar dan sponsor je dus indirect al die foeilelijke windmolens en de bouw van nog meer biomassacentrales.

Door te kiezen voor kernenergie van Atoomalliantie geef je een duidelijk economisch signaal af dat je geen windmolens, geen zonneparken en geen biomassa wilt. Atoomalliantie is de enige aanbieder van 100% kernenergie in Nederland. Bovendien wordt kernenergie tegenwoordig zelfs door milieu activisten als een beter en veiliger alternatief aangeprezen, mede vanwege de lage emissies van kernenergie t.o.v. de efficiëntie en betrouwbaarheid en de sterk verbeterde, veilige opslagmethodes van kernafval. Stap dus nu direct over: https://secure.atoomalliantie.nl/#/energie. Deze overstap vergt slechts een eenmalige actie, maar met blijvend economisch effect, begin er daarom meteen mee.

7. Vermijd Chinese producten! Geen “Made in China” en geen AliExpress!

Koop geen Chinese producten meer! Geen “Made in China” of “Made in PRC” en dus ook geen Alibaba of Aliexpress Bij voorkeur natuurlijk Nederlandse producten of Europese, maar andere ontwikkelingslanden handel gunnen is natuurlijk ook altijd beter dan China. Onze onafhankelijkheid en de macht (en invloed) van China is veel te groot, mede doordat China in staat is door oneerlijke handelsverhoudingen en uitbuiten eigen bevolking, producten uit andere landen compleet weg te concurreren.

Doorbreek die macht door geen geld meer te besteden aan Chinese producten. Chinese producten zijn vaak de makkelijkste en goedkoopste optie om te kiezen, maar trap daar niet in en ga actief op zoek naar NIET-Chinese alternatieven.

8. Gebruik geen GOOGLE browser (Chrome) en zoekmachine; Gebruik alternatieven zoals DuckDuckGo en Brave!

Gebruik geen Google Chrome meer, maar in plaats daarvan Brave browser (PC en mobiel) of Duckduckgo browser (alleen mobiel). Gebruik als zoekmachine voortaan alleen nog Duckduckgo en zo min mogelijk Google. Voor meer tips om minder BigTech te gebruiken (en daarmee hun macht en monopolie te doorbreken): https://www.fixjeprivacy.nl/alle-tips/

9. Annuleer abonnementen bij reguliere media en doneer geld aan alternatieve media en tech platforms

Doneer geld aan alternatieve media kanalen of vrije opinie-/programmamakers en stop met het betalen aan eventuele (premium) abonnementen van reguliere media. Maar ook alternatieve technologie (Alt Tech) platforms die concurreren met BigTech. Gebruik deze platforms ook zoveel mogelijk, als aanvulling op je normale gebruik van de reguliere platforms. Via Nieuwegeluid.nl kun je de meest prominente alternatieve, vrije media in één overzicht bij elkaar volgen. Maak gebruik van technologie platforms zoals videoplatforms Odyssee, Bitchute en Rumble en berichtenplatforms zoals Gab, Parler, GETTR en Telegram.

10. Zeg je kabel- en Netflix abonnementen op (optioneel voor de echte die hards)

Stop het brainwashen en de staat van hypnose waar je in gebracht wordt door de tv “programmering”; bovendien door het opzeggen van deze abonnementen, betaal je hier ook niet langer aan mee om in stand te houden. Zeg dus je kabel- en Netflix abonnementen op en kijk voortaan kwalitatieve programma’s via videokanalen, en als het echt moet, kun je ook nog programma’s via Uitzendinggemist gratis kijken.

Financiële Soevereiniteit

In onderstaand artikel beschrijven we de 4 belangrijkste peilers waarmee wij van mening zijn dat we individuele financiële soevereiniteit moeten waarborgen: behoud Contant geld, aanbevelen gebruik Bitcoin (en andere supplementaire betaalmiddelen zoals Florijn), bestrijden van Centrale Bank Digitale Valuta (CBDC) en indien mogelijk zelfs de terugkeer van de Gulden.

Lees daarom het volledige artikel: https://forumlibertas.org/financiele-soevereiniteit/

Comments are closed.